Kleurrijk communiceren met je collega’s

Deze teamactiviteit bestaat uit één of twee dagdelen. Om een idee te krijgen van wat we kunnen gaan doen, vind u hieronder een paar opties, in het kort beschreven. Uiteindelijk is iedere ‘Kleurrijk communiceren’, een beleving op maat.

Om er een beetje ‘in te raken’ start ik graag met een mooie vraag bijvoorbeeld; ik ben hier denk ik de enige vandaag die…… tja…en dan…Dan wordt het nadenken, luisteren en vaak ook lachen. We zijn ‘binnen’.

Voordat we verder gaan maken we duidelijke afspraken over veiligheid, openheid en positiviteit binnen de groep.

We starten met het ‘eerste-indruk-spel-maar-dan-anders’. Een beetje loskomen van het werk en gaan ‘in-to’ je team. De vragen worden gekozen door het gooien van de kleurendobbelsteen. Van te voren heb ik de vragenkaartjes afgestemd op de behoefte van het team. Van serieus, tot grappig, van losjes tot ingewikkeld. Wat hier gezegd wordt komt binnen en wordt onthouden, een stevig begin!

We spelen een verdiepend communicatie spel met mooie van te voren geselecteerde vragen die aansluiten bij jullie team (vraag)

Overeenstemming bereiken in onderlinge communicatie, hoe doe je dat ?

We gaan het gewoon doen, met mooie kleurrijke materialen. Welke woorden worden gebruikt? Wat hoor jij, wat wordt er gezegd? Is dat hetzelfde? Heel goed luisteren, daar begint het mee….. Kleuren kiezen. Wat zegt de kleur die jij kiest over jou? Klopt het met jouw binnenkant? Of zegt het meer over hoe je zou willen zijn? Wat herkennen collega’s in de keuze van jouw kleur? Bevestiging, aanvulling?

We gaan de kaartjes optellen en de som= jullie team! Prachtig plaatje!

Het gaat er bij deze activiteit om dat het zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van jullie team. En als we dat in alle openheid en rust hebben kunnen doen geeft dat jullie team in de samenwerking een enorme boost!

Kleurrijk communiceren bevat een dagdeel van ongeveer 3 uur met een eventuele uitloop van een half uurtje. Bij voorkeur gaan we Kleurrijk communiceren in de middag. Deze activiteit is het meest waardevol als het hele team meedoet. Het is voor iedereen te overzien met een team van niet meer dan twaalf mensen. De inhoud nemen we van tevoren goed door en is altijd op maat.
*voor bedrijven en organisaties is het vaak maatwerk, hierom hanteer ik een uurtarief

Kleurrijk communiceren

Wij willen kleurrijk communiceren!