Thuis werken en lipstick

Weet je wat mij gisterochtend gebeurde? Nadat ik wakker werd moest ik even bedenken…waar word ik verwacht vandaag…oh.. ja gewoon weer thuis; een TEAMS overleg, een paar coachingsgesprekken en een webinar (ook met beeld). Na m’n hele ochtend gebeuren zat ik bijna klaar… nog 3 minuten en ik zou gebeld worden… eeuu..koffie kan nog net.. Ik zit weer…en opeens…oeps, schrik van de dag; HELP m’n LIPSTICK. Ik zit, op tijd…en toen.. ging gewoon mijn telefoon.. helemaal geen videobellen…geen beeld…het hád zelfs zonder lipstick gekund…maaaaarrrr…

Wat gebeurt er met jou als je voor je gevoel maar half bent aangekleed (ja, zo voelt dat voor mij zonder lipstick…) en je wordt gebeld door een collega of een klant?

Een heel normaal gegeven vinden we wel dat als je naar je werk gaat, je er gekleed en verzorgd uit moet zien. We nemen als voorbeeld; een kantoorbaan of een andere representatieve functie. Je gaat na je ochtendritueel de deur uit en ziet en spreekt vaak veel verschillende mensen. Je had je afspraken, je collega’s om je heen, je leidinggevende waarschijnlijk ook regelmatig in beeld, socializen bij het koffie apparaat en misschien ook nog de lunchwandeling.

En toen… alweer ruim een half jaar geleden…veranderde er plots voor heel veel mensen heel veel in hun ‘gewone’ dag. Al snel waren er online allerlei tips te vinden. Een paar voorbeelden; – zorg dat je bereikbaar bent – creëer een goede werkplek – neem pauzes – ontwikkel een nieuw ochtendritueel.
Heel goede tips en adviezen, wel zakelijk en het helpt je. Ze gaan niet echt over JOU. En daar wil ik het over hebben…wat gebeurt er nu met JOU.
Facetime, Teams en Hangouts worden massaal ingezet om het contact met collega’s niet volledig te verliezen. Het gesprekje bij de koffieautomaat, de vergaderingen in de vertrouwde vergaderruimte en de momentjes aan de lunchtafel of wandeling hebben inmiddels plaats gemaakt voor online meetings, classrooms en stand-ups. En daar ben je meer en vaker en langer in beeld dan in real life, voor alle deelnemers.

Zo dan, dan weet je dat. Zit je nog lekker? Wanneer heb jij je volgend online overleg? Het gaat er niet alleen om dat je je goed kleed, het moet ook lekker zitten en vooral JOU een goed en zelfverzekerd gevoel geven. Juist omdat je veel duidelijker ‘in beeld’ bent. Omdat je niet even kunt wegzakken. Omdat je dus veel meer tijd op een dag op ‘aan’ staat. Omdat iedereen uit het overleg een beetje bij jou thuis komt. En vooral omdat je altijd in meer of mindere mate uitstraalt hoe je je voelt!

Begrijp je de schrik van m’n lipstick?!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *