Kleuren en kleurcontrasten 

Mijn eerste echte blog.. best een beetje spannend….
Ik kan je enorm veel vertellen over kleur, het is tenslotte mijn passie. Misschien heb jij meer aan een paar goeie tips met een beetje achtergrondinformatie.
Een enkele keer hoor ik mensen wel eens zeggen; ‘ach kleur is kleur en het doet mij niet zoveel….’ Nou, zeg ik dan; ‘Wacht maar es tot je groene koffie krijgt of blauwe tomatensoep. Daarna praten we nog es!’ En ja, zie je ’t voor je? Zo belangrijk is kleur. Kleur is altijd en overal in je leven aanwezig en…van belang (!) of je wilt of niet, ook bij jou.

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het komt dat de ene vrouw een krachtiger/ zakelijker uitstraling heeft dan de ander? Het ligt niet altijd aan de lengte van de rok 😉. Het ligt ook niet alleen aan de hoogte van de hak. Haar manier van lopen en bewegen is ook niet doorslaggevend. Het speelt absoluut allemaal een rol. Wat gebeurt er; de eerste indruk heeft vaak te maken met kleuren. En wat maakt het dan het zo krachtig en zakelijk? Dan gaat het over contrast. Hoe meer/hoger contrast hoe zakelijker je in de eerste seconden overkomt op de ander. Direct daarna gaan er allerlei andere zaken meespelen, zeker. Maar met het juiste contrast in je kleuren sta je wel met 3 -0 voor. Je kunt alvast zelf kijken welk contrast jij zelf kunt hebben. Het heeft te maken met hoeveel contrast jij in je gezicht hebt. Maak hiervoor maar eens een zwart wit foto, zo kun je heel goed zien hoeveel contrast jij zelf al hebt.

Wil je meer weten over kleurcontrasten of wil je specifiek het contrast weten dat bij jou past? Dan is een contrastadvies iets voor jou! Kort, duidelijk en helder. Video-belafspraak maken? Stuur me een appje.
StijlspecialistKlik hier om uw eigen tekst toe te voegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *